fbpx

Fizioterapija Peterlin je vpisana v register zasebnih zdravstvenih delavcev pri Ministrstvu za zdravje RS in ima uradno dovoljenje za opravljanje fizioterapevtskih storitev.

Tega bi nas morali naučiti že v otroštvu

Rdeča se spremeni v zeleno. Nestrpno pritiska na gas, a voznik pred njim se ne premakne. »Kaj mečka?« Pritisk v glavi mu narašča, roke postanejo nemirne. Od neučakanosti pritisne na hupo. Avto pred njim lenobno zapelje v križišče. »Končno!« sarkastično pripomne Janez.

Prekinjen ritem življenjskega tempa je stres. Telo se začne odzivat s povečanim izločanjem stresnih hormonov. Kar ima za posledico prekomerno pospešeno delovanje srca, hitro in plitvo dihanje in istočasno povečano mišično napetost. Po nekaj minutah se lahko pojavi celo fizična bolečina.

Bolečina brez vzroka. Stanje napetosti se zrcali na telesu.

Kako si lahko pomagaš? Z umirjenostjo. Umirjenost je veščina, ki bi se jo morali učiti v šoli. Vendar verjamem, da ni nikoli prepozno.

Prvi korak k umirjenosti je trebušno ali diafragmalno dihanje. Osnove trebušnega dihanja si lahko pogledaš na mojem posnetku, ki ga najdeš TUKAJ.

Si vedel, da je fizična bolečina lahko odgovor na stres?