Fizioterapija Peterlin je vpisana v register zasebnih zdravstvenih delavcev pri Ministrstvu za zdravje RS in ima uradno dovoljenje za opravljanje fizioterapevtskih storitev.

Prvi obisk je sestavljen iz pogovora o vaših težavah, pregledu že opravljene slikovne diagnostike ( Rtg, CT, MRI,...) in manualnem pregledu.

Manualni pregled obsega manualno testiranje mišično- fascialnega-vezivno- skeletnega sistema. Opravijo se specifični testi, ki nas selektivno privedejo k vzroku vaših težavam.

Težave se kažejo kot simptomi in znaki.

Simptome občuti pacient kot: bolečina pri gibanju ali mirovanju, glavobol, vrtoglavica, šumenje v ušesih, pekoč občutek na koži, mravljinčenje po rokah, nogah, trupu ali glavi, občutek otekanja prstov ali okorelosti, preobčutljivost ali zmanjšan občutek za dotik ...

Znaki, ki se jih določi na osnovi kliničnega pregleda, so lahko: zmanjšana ali povečana gibljivost sklepov, upad mišične moči, odsotnost ali prekomerna odzivnost refleksov, prisotnost patoloških refleksov, znižan centralni mišični tonus trupa, hipertonus in/ali hipertrofija mišic, turgor kože, spremembe v globokih tkivih, oteklina, topla koža, rdečina, potenje, ...

Celotna slika simptomov, ki jih pacient opisuje, in znakov, ki jih opazimo pri manualnem pregledu, je osnova za izbor ustrezne terapije.

Na osnovi pregleda, ki po potrebi zajema celotno telo, dobimo osnovno sliko, kako vaše telo funkcionira. Kje je vaše telo preobremenjeno in zakaj so se začele težave. Tudi poškodbe pri športih so lahko posledica neustrezne obremenitve telesa, če seveda ne gre za direktno poškodbo. Pri pregledu se pacientu predstavi njegovo stanje, potek terapije in realna pričakovanja. Ustrezna kombinacija tehnik pomaga vašemu telesu k hitremu okrevanju. Pri svojem delu izvajam manualno terapijo, fizioterapijo in rehabilitacijo po poškodbah, specifično terapijo za hrbtenico, nevrofizioterapijo, limfno drenažo.