fbpx

Fizioterapija Peterlin je vpisana v register zasebnih zdravstvenih delavcev pri Ministrstvu za zdravje RS in ima uradno dovoljenje za opravljanje fizioterapevtskih storitev.

Operativni poseg je uspel, ti pa veš, da nekaj ne štima

Po uspešno opravljenI artroskopski rekonstrukciji prednje križne vezi in končani rehabilitaciji je Jakob še vedno čutil bolečino pri končnih obsegih giba kolena. Zategovanje ga je motilo pri vsedanju in vstajanju z nižjega stola. Najbolj očitna je bila nezmožnost počepa. Kljub vajam, ki so po protokolu namenjene za povečanje moči stegenske muskulature, gibljivosti kolena ni in ni uspel izboljšati.

Z manualnim testiranjem sem ocenila prostost gibanja samega sklepa, prožnost vezivno-mišičnih struktur in prožnost brazgotin. Očitno so bile vzrok nepopolne fleksije kolena ravno brazgotine.

Artroskopija kolena je operativni poseg, ki je za pacienta minimalno invaziven in ima redke možne zaplete. Vendar kljub majhnim rezom na površini je pri artroskopiji brazgotina globoka. Med seboj zlepi posamezne plasti in posledica je spremenjena biomehanika sklepa. Pogosto se zmanjša obseg giba in bolečina vztraja kljub vajam. S časom stanje privede lahko do poškodbe meniskusa.

Že po prvi terapiji se je gibljivost kolena pri Jakobu občutno povečala. Po 4 obiskih sva s terapijami zaključila. Jakob je brez težav naredil počep.

Če si imel tudi ti operativni poseg in imaš občutek, da nekaj ne štima, ti predlagam, da se naročiš na manualni pregled v moji ambulanti. Z manualnim testiranjem ocenim, katere so tiste strukture, ki so prekomerno napete in so vzrok tvojim težavam. In če je brazgotina tista, ki vleče, jo s primernimi tehnikami zmehčam. Tako se izboljša biomehanika sklepa in povrne polna gibljivost.