fbpx

Fizioterapija Peterlin je vpisana v register zasebnih zdravstvenih delavcev pri Ministrstvu za zdravje RS in ima uradno dovoljenje za opravljanje fizioterapevtskih storitev.

Imaš tesnobo v prsnem košu

Občutek nemoči in občasne bolečine v ramenih?

Vse to je Polono spremljalo zadnje pol leta.

Najprej nenadna smrt moža, nato skrb za onemoglo mamo. Teža bremena je iz tedna v teden postajala prevelika. Vsega je bilo preveč.

Celostni manualni pregled je pokazal, da ima močno spremenjen dihalni vzorec. Hitro dihanje, plitvi vdihi, med dihalnimi cikli ni bilo premora.

Kot da se ji mudi. Da želi zavrteti čas naprej.

Dihanje izraziteje z zgornjim delom prsnega koša je vključevalo pomožno dihalno muskulaturo. Konstantno je napenjala vrat in vlekla ramena k ušesom. To je nakazovalo, da je vsakodnevno breme zanjo preveliko.

Zaradi prekomerne aktivnosti v predelu trebuha in aktivacije pomožne dihalne muskulature se je posledično pojavila tudi bolečina v ramenih.

Z manualnimi tehnikami sem sprostila prekomerno napeta mišično vezivna mesta. Že na prvem obisku sem jo začela učiti tudi vaj za sprostitev napetih struktur, ki so ovirale globok vdih. Vaje za sprostitev je izvajala redno doma.

Po 8 terapijah se je stanje umirilo do te mere, da občutkov tesnobe in tiščanja v prsih ni bilo več.

Tudi tebe tišči v prsih?

Je slikovna diagnostika srca in pljuč pokazala, da je vse OK?

Potem je čas, da se naročiš na prvi pregled. Z manualnim pregledom ocenim, kje so tista mesta, ki so prekomerno zakrčena in ti povzročajo neprijetne občutke tiščanja v prsih. Ocenim tudi kvaliteto dihanja. S primerno tehniko sprostim prekomerno napeta mesta.

In če boš želel, te bom naučila, kako sam sproščaš prekomerno napete mišice, ki ovirajo dober vdih in dober izdih.