fbpx

Fizioterapija Peterlin je vpisana v register zasebnih zdravstvenih delavcev pri Ministrstvu za zdravje RS in ima uradno dovoljenje za opravljanje fizioterapevtskih storitev.

Zaradi napetosti fascije se pojavi pekoč občutek

»Začelo se je nenadoma, ko sem vstala s stola,« je povedala Tatjana. »Pekočina v predelu boka in vzdolž zunanje strani stegna med hojo. Peče vse do kolena. »

Pred tremi tedni se je Tatjani med vstajanjem s stola začel oglašati neprijeten, zoprn občutek, ki jo je konstantno spremljal med hojo. In nič ni kazalo, da bo izzvenel. Kljub kremam, s katerimi si je masirala stegno, je pekoč občutek vztrajal.

Z manualnim pregledom sem ocenila mišično skeletno stanje gospe. Imela je prekomerno fascialno tenzijo v predelu medenice, zmanjšano gibljivost levega kolka, palpatorno napeta mišična vlakna.

Hojo delimo na dve fazi. Prva je faza opore, ko noga nosi težo telesa. Druga faza je zamah, ko z nogo naredimo korak naprej v prostor. V fazi opore so močno aktivne mišice noge, na kateri stojimo. To so mišice boka in notranje strani stegna. In ravno te mišice so bile pri Tatjani preutrujene, zakrčene, in zaradi napetosti niso dovolile polnega obsega giba. In v nekem trenutku se je pojavil pekoč občutek.

Po samo dveh terapijah so se senzacije zmanjšale za osemdeset odstotkov.

Če imaš tudi ti podobne težave se naroči na prvi pregled. Z manualnim testiranjem ocenim, katera so tista mesta, ki so prekomerno napeta in izberem primerno tehniko za sprostitev.