fbpx

Fizioterapija Peterlin je vpisana v register zasebnih zdravstvenih delavcev pri Ministrstvu za zdravje RS in ima uradno dovoljenje za opravljanje fizioterapevtskih storitev.

Tudi vašo mamo boli križ

»Našo mamo bi naročil na prvi pregled«, se je slišal glas na drugi strani telefona. Pred 14 dnevi se je začela huda bolečina v križu. Z roko je pokazala v predel pod levimi rebri:« Boli me tukaj in gre čez trebuh. Na desnem boku sploh ne morem ležat. Boli, ko se obračam. Težko dalj časa stojim.«

Gospa je za svoja 70-ta leta še popolnoma aktivna. Če je le ne bi bolel križ in trebuh.

Na prvem obisku sem opravila manualni pregled. Ocenila sem njeno držo in gibanje. Z manualnim testiranjem locirala prekomerno napeta področja mišično vezivnih struktur, ki so ovirala gibanje in ji povzročala akutne bolečine.

Po prvi terapiji bolečina ni več sevala v predel trebuha. Pri gibanju se ni več tako hitro utrudila. Opazila je, da dalj časa lahko stoji, lažje se obrača na postelji in lažje prepogne v trupu.

Tudi na terapevtsko mizo se je lažje ulegla.

Po 6 terapijah se je bolečina povsem umirila.

Po 2 mesecih je prišla na kontrolni pregled. Nasmejana, brez bolečin. Spet polno aktivna.

Če tudi tvoja mama toži zaradi akutnih bolečin v križu, ne odlašaj. Predlagaj ji obisk v moji ambulanti. Z manualnim pregledom bom ocenila, kje so tista mesta, ki so lahko vzrok za bolečino. Pogovorili se bova, kako in v kolikšni meri ji lahko pomagam, da se ji spet vrne nasmeh na obraz.