fbpx

Fizioterapija Peterlin je vpisana v register zasebnih zdravstvenih delavcev pri Ministrstvu za zdravje RS in ima uradno dovoljenje za opravljanje fizioterapevtskih storitev.

Tudi tebe boli med lopaticami?

Greješ s termoforjem, mažeš s kremo, telovadiš, ampak bolečina vztraja? Nimaš več ideje, kako se je znebiti? Imam rešitev zate.

Tako kot ti, se Janez rad giba v naravi. Po zadnjem dežju, ko se je ozračje malenkost ohladilo, je Janez spet vzel palice za nordijsko hojo in po dolgem času nekajkrat na teden naredil daljšo turo. Vendar med hojo so se vsakič pojavile bolečine med lopaticami. Zoprna bolečina, ki je prej ni imel.

Kaj naj naredi? Opusti hojo s palicami ali vztraja? Mogoče pa se mora samo utrditi?

Janez ima zaradi sedečega dela za računalnikom veliko obremenitev vratu in predela med lopaticami.

Z manualnim testiranjem sem ugotovila, da je njegov vrat in zgornji del hrbta zakrčen, slabo prekrvavljen, trd na otip in boleč na pritisk. Gibljivost vratu je zmanjšana.

Kaj se pravzaprav dogaja? Gibanje zahteva prožnost struktur. Če so mišično-vezivne strukture zakrčene, se lahko z gibanjem izzove bolečina. Bolečina opozori, da nekaj ne štima. Logično, a ne?

In kaj sedaj? Prekomerno zakrčena mesta je potrebno sprostiti. Mogoče bo dovolj že nežno gibanje, mogoče potrebuješ mesto pregreti s termoforjem ali vtreti »konjsko kremo«.

Kaj pa, če vse to že delaš, pa nič ne pomaga?

Pokliči 031-799-893 in se naroči na prvi pregled. Z manualnim testiranjem ocenim, katera so tista

mesta, ki so prekomerno zakrčena in prav zate izberem primerno tehniko.

Vabljeni k ogledu videa 3 preproste vaje, če veliko delaš za računalnikom. https://www.fizioterapija-peterlin.si/kako-se-znebiti-pekocega-obcutka-med-lopaticami/