fbpx

Fizioterapija Peterlin je vpisana v register zasebnih zdravstvenih delavcev pri Ministrstvu za zdravje RS in ima uradno dovoljenje za opravljanje fizioterapevtskih storitev.

Tole je nočna mora!

Se ne spomniš, kdaj si celo noč prespala. Enkrat, mogoče celo dvakrat, moraš ponoči vstati in v temi iskati copate. V polmraku se pretipaš na hodnik. Tiho drsaš proti stranišču, da ne bi zbudila otrok in moža.

Napol v spanju opraviš tisto, kar olajša mehur. Če imaš srečo, hitro zaspiš. In ko te ob 5.30 nežno zvonjenje predrami iz spanja, je tvoja prva misel spet WC.

Misliš, da je to normalno?

Naš organizem se ves čas prilagaja. Če imaš preko dneva pretežno časa spodnji predel trebuha stisnjen, pride do zlepljenja struktur v predelu medenice in kolkov.

Torej, če za funkcijo potrebuješ pokrčene kolke, potem se bodo strukture tej potrebi prilagodile.

Zmotno misliš, da je stisnjen spodnji predel trebuha samo med sedenjem. Podoben položaj je tudi med vožnjo z avtom, kolesarjenjem, pletjem vrta, gledanjem televizije in pri treningu za ozek pas.

Uf, ko začneš razmišljati spoznaš, da je spodnji predel trebuha pravzaprav pretežno časa v pokrčenem položaju. Posledično pride do stisnjenja žil in živcev, limfnih poti in restrikcije notranjih organov. Danes bom izpostavila samo enega in to je mehur!

Tvoj mehur se mora napolniti z določenim volumnom urina, da možgani dobijo povratno informacijo polnega mehurja. V primeru, da restrikcije vlečejo mehur in ga vežejo, je prožnost tvojega mehurja spremenjena. Zato tvoji možgani dobijo informacijo o polnem mehurju prekmalu, ko se ta dejansko še ni raztegnil do funcionalno potrebnega volumna. Občutek, da moraš iti na stranišče, se tako javlja prepogosto, kar je posebej neugodno ponoči. Prepogosto uriniranje v nočnem času imenujemo strokovno nokturija.

Če nimaš resnih zdravstvenih težav, kot so zapleti s srcem ali ledvicami, odpovedovanje jeter, diabetes, Parkinsonizem, nimaš okužbe sečil in ne jemlješ zdravil, ki vplivajo na delovanje ledvic, je lahko vzrok tvojih nočnih obiskov stranišča tenzija vezivnih struktur v predelu mehurja.

Za prvi pregled pokliči na 031-799-893 ali piši na e-mail fizioterapija.peterlin@gmail.com. Naj bo konec tvoje nočne more.