fbpx

Fizioterapija Peterlin je vpisana v register zasebnih zdravstvenih delavcev pri Ministrstvu za zdravje RS in ima uradno dovoljenje za opravljanje fizioterapevtskih storitev.

Te zanima, kaj lahko narediš, če se ti zvin gležnja ponavlja?

Tadeja ni mogla verjet, da se je spet zgodilo. Prav po nepotrebnem si je ponovno zvila gleženj. In to isti, kot lansko leto. Na sprehodu po makadamu ji je gleženj klecnil. Brez pravega vzroka.
Ko je uspela prišepati do doma, je opravila vso potrebno prvo pomoč. Nogo je dvignila v višino kolka, okrog gležnja si je na 10 minut menjala hladne obkladke.
Ko si je prvič zvila gleženj, so ji vsi rekli, »Zdaj se pa kar pripravi. Ko enkrat zviješ gleženj se rado ponavlja.«
Že prvič je sledila vsem navodilom. Počitek, dvignjena noga, imobilizacija in hlajenje.
Pridno je delala vaje za ravnotežje in moč. Mislila je, da če bo naredila vse kot so ji naročili, potem se ji zvini ne bodo ponavljali.
A glej ga zlomka!
Tokrat spet.

Vsaka poškodba se sčasoma zaceli. Vprašanje je samo, kakšna je kvaliteta tkiva, ki nadomesti poškodovano mesto. Če tkivo ostaja neprožno, posledično ovira normalno gibanje sklepa. Spremeni se biomehanika.
Ostale strukture okrog sklepa se temu postopno prilagodijo.
Ne glede na to, kako pridno delaš vaje za gibljivost in ravnotežje, neprožno tkivo je močan vzvod za ponoven zvin.
Zato se tako rado zgodi, da se zvini ponavljajo.
In običajno ob vedno bolj banalnih vzrokih.

Z manualnimi tehnikami sprostim neprožne strukture okrog gležnja. Z mobilizacijskimi tehnikami usmerim gibanje sklepa v pravo smer.
Tako se zelo hitro povrne moč, gibljivost sklepa in ravnotežne reakcije. Verjetnost za ponoven zvin gležnja brez pravega vzroka se zmanjša na minimum.

Če se ti zvin gležnja ponavlja, pokliči 031-799-893 ali piši na e-mail fizioterapija.peterlin@gmail.com in se naroči na prvi pregled. Z manualnim testiranjem bom ugotovila, katere strukture ne dopuščajo prostega gibanja v gležnju, zaradi česar vedno znova prihaja do poškodbe.