fbpx

Fizioterapija Peterlin je vpisana v register zasebnih zdravstvenih delavcev pri Ministrstvu za zdravje RS in ima uradno dovoljenje za opravljanje fizioterapevtskih storitev.

Te moti pekoč občutek pod rebri

Jano je vedno bolj motil pekoč tiščajoč občutek v predelu modrčka. Pekoč občutek je seval v predel desnega rebra in preko sprednje strani trebuha v smeri pregiba kolka. Na otip je imela boleč predel desne strani trebuha v višini popka.

Občutki so bili stalni. Pri hoji in obračanju trupa so postali intenzivnejši.

Glede na MRI je prisotna skoliotična ukrivljenost hrbtenice. Stanje je kronično.

Z manualnim pregledom sem ocenila, katere strukture so bile prekomerno napete, katere skrajšane in katere prekomerno raztegnjene. Skoliotične spremembe so bile prisotne že vrsto let. Neprijetni občutki pa so se začeli pojavljati zadnjih 14 dni.

S celostnim manualnim pregledom sem ocenila, katera mesta so bila prekomerno napeta in ovirala normalno drsenje vezivnih struktur. Kateri segmenti hrbtenice so bili preobremenjeni in povečevali tenzijo na nevralne strukture.

S primerno tehniko sem sprostila mišično vezivne strukture, ki so ovirale drsenje živca. In samo v 2 terapijah so se občutki zmanjšali za 80%.

Naredila sem še zadnjo terapijo in zaključila. Z ustreznimi vajami bo gospa redno skrbela za prožnost mišično vezivnih struktur.

Če imaš tudi ti težave s križem se naroči na prvi pregled. S celostnim manualnim pregledom ocenim, katera so tista mesta, ki so prekomerno napeta in prav zate izberem primerno tehniko.