fbpx

Fizioterapija Peterlin je vpisana v register zasebnih zdravstvenih delavcev pri Ministrstvu za zdravje RS in ima uradno dovoljenje za opravljanje fizioterapevtskih storitev.

Te boli roka in nobena preiskava ne pokaže vzroka

Naroči se na prvi pregled. Irena je bila že 2 meseca na bolniški. Konstantno jo je bolela roka. Občutek nemoči v rokah in okorelih prstov. Zaradi bolečine ponoči ni mogla spati. Zdravnik ji je predpisal Nalgesin, poskusila je Naklofen duo, B kompleks. Kljub zdravilom bolečina ni popustila.

Opravila je MRI vratne hrbtenice in MRI ledvene hrbtenice. Mnenje specialista radiologa je bilo, da ni videti pomembnih utesnitev živčnih struktur. Diagnostični UZ rame brez posebnosti. Ni prisotne kalcinacije. EMG brez posebnosti.

Kako zmanjšati bolečino, če ne veš, kaj je vzrok zanjo?

Zaznava bolečine je rezultat vzdraženja perifernih ali visceralnih receptorjev za bolečino. To so živčni končiči, na katerih se ob dovolj močnem dražljaju (mehanskem, kemičnem ali toplotnem) sproži akcijski potencial. Impulz se po živcih prenese v osrednji živčni sistem. Takrat začutiš bolečino.

Pri Ireni sem s tipanjem mišic ocenila napetost mišično vezivnih struktur.

Prekomerna napetost mišično vezivnega sistema za enkrat slikovna diagnostika še ne pokaže. Jaz jo prepoznam s palpacijo. In ravno prekomerna napetost je Ireni aktivirala receptorje za bolečino.

Z manualnimi tehnikami sem ji zmanjšala napetost. Po štirih terapija se je bolečina zmanjšala za 75%. Izzvenel je občutek težke roke in okorelih prstov.

Tudi tebi nobena preiskava ne pokaže, zakaj te boli? Naroči se na prvi pregled.

Z manualnim pregledom ocenim, kako napete so mišično vezivne strukture. Izpostavim mesta, ki so najbolj kritična in prav zate izberem primerno tehniko. Ko se mesto sprosti tudi bolečina postopno izzveni.