fbpx

Fizioterapija Peterlin je vpisana v register zasebnih zdravstvenih delavcev pri Ministrstvu za zdravje RS in ima uradno dovoljenje za opravljanje fizioterapevtskih storitev.

Te boli glava in nič ne pomaga

Že nekaj mesecev se ji je oglašala bolečina v vratu in zatilju. Brez pravega razloga se je začel občutek pritiska v zadnjem delu glave. Popoldnevi so bili vedno slabši. Včasih zvečer zaradi glavobola ni mogla zaspati.

Izvidi preiskav, na katere jo je usmeril osebni zdravnik, so bili brez posebnosti. Napotena je bila na protibolečinsko fizioterapijo. Ni bilo olajšanja. Pokazali so ji vaje za stabilizacijo vratne hrbtenice. Ni bilo izboljšanja. Poizkusila je z raztezanjem vratnih mišic. Ni bilo učinka.

Naročila se je na prvi pregled v moji ambulanti. Z manualnim pregledom sem ocenila, katera mesta so prekomerno zakrčena in zakaj kljub razteznim vajam, vajam za stabilizacijo in protibolečinski fizioterapiji bolečina ni popustila.

Izbrala sem primerno tehniko, da sem sprostila napetosti in izboljšala medsebojno drsenje vezivnih struktur. Ker pa je bil vzrok za konstantno napetost mišic vratu nehotno, podzavestno napenjanje, sem jo začela učiti tudi AEQ vaj za sproščanje.

Pred časom pa je na moj mail prispelo tole pismo:

“Barbara pozdravljeni, pišem vam, ker bi se vam rada zahvalila za to, kar ste naredili zame. Bili ste edini, ki ste odkrili pravi vzrok mojega bolečega vratu in glavobolov. Prevelika mišična oz. notranja napetost je res tisti glavni dejavnik, ki mi povzroča bolečine.

Vseeno pa vam želim sporočiti, da je ob zavedanju svojega “stanja” + delanju vaj za sproščanje, moje počutje že dosti boljše v primerjavi z zimskimi meseci.

Pogostost glavobolov se občutno zmanjšuje, tudi hudi niso več tako. Enako je z napetimi mišicami v vratu.

Še enkrat vam hvala!

Jana Medle, Novo mesto”

Če tudi ti iščeš rešitev za svoj glavobol, se naroči na prvi pregled. Z manualnim pregledom ocenim, katera so tista mesta, ki so prekomerno zakrčena in prav zate izberem primerno tehniko. Naučim te tudi vaj, s katerimi boš vzdrževal sproščene mišice.