fbpx

Fizioterapija Peterlin je vpisana v register zasebnih zdravstvenih delavcev pri Ministrstvu za zdravje RS in ima uradno dovoljenje za opravljanje fizioterapevtskih storitev.

Si predstavljaš dan brez glavobola?

Ko ne rabiš jemat tablet in iskat tišine. »Že od 8. razreda dalje me boli glava. Vsak dan, večkrat na dan. Ponoči se zaradi bolečine zbudim in ne morem ponovno zaspat. Podnevi se težko zberem za učenje.«
Zaradi kroničnega glavobola je bila Nika pri svojih 22 letih utrujena, razdražljiva, prenapeta. Vsakodnevno se je spopadala z glavobolom. »Vsaka malenkost me takoj vrže iz tira,« mi odkrito opiše svoje doživljanje.

CT glave je bil v mejah normale. Čakala je na pregled pri nevrologu. Med tem časom sva opravili prvi pregled.

Na pregledu se je izkazalo, da ima Nika prekomerno napetost v predelu trebuha. Napetost trebuha je kompenzirala z močno vzdraženostjo v predelu zatilja. Po 5.terapiji je bila prvič po mnogih letih cel teden brez glavobola. Obnovil se ji je ritem spanja in postala je manj razdražljiva.

Kaj se je pri Niki pravzaprav dogajalo? Možgani skladno z zavednimi in podzavednimi mislimi spreminjajo napetost vezivnih struktur. In če so vezivne strukture zaradi kateregakoli razloga dolgo časa napete, se telo ne zna in ne zmore več sprostit.

In tukaj se začne problem. Zakrčene vezivne strukture so namreč kot napete strune na kitari. Pri napeti struni že z rahlim dotikom lahko izvabimo zven. In ravno to je bil vzrok konstantnih Nikinih glavobolov. Napetost vezivnih struktur je bila tako močna, da je bila že samo misel dovolj, da se ji je razbohotila bolečina.

Če imaš tudi ti kronične glavobole in so izvidi v mejah normale, se naroči na prvi pregled na 031-799-893. Z manualnim testiranjem bom ocenila, katere so tiste strukture, ki so prekomerno napete. Na osnovi prvega pregleda bom prav zate izbrala najbolj primerno tehniko, da se znebiš glavobola.