fbpx

Fizioterapija Peterlin je vpisana v register zasebnih zdravstvenih delavcev pri Ministrstvu za zdravje RS in ima uradno dovoljenje za opravljanje fizioterapevtskih storitev.

Si imela rekonstrukcijo dojke z lastnim tkivom po odstranitvi zaradi raka

»Do vas sem morala priti, da sem izvedela, zakaj me bolijo zobje, uho in glava.«

Kljub temu, da je zdravljenje uspešno in si z izgledom dojke zadovoljna, ti lahko veselje greni bolečina.

Rekonstrukcija dojke obsega veliko ovalno brazgotino. Brazgotina je prisotna tudi na mestu odvzema tkiva. Najpogosteje je to predel trebuha, hrbta, stegen ali zadnjice.

Na mestu brazgotine kožo zamenja preplet čvrstih, nepravilno urejenih vezivnih vlaken. Zaradi togosti brazgotina spremeni tenzijske sile v telesu. Telo z nasprotnimi silami uravnava simetrijo telesa.

Marija je imela več let trajajoče bolečine desne strani obraza. Bolečina se je začela v desni strani vratu spredaj, boleli so jo zobje v desni spodnji čeljusti, desno uho in predel desnih senc. Bolečina se je pojavljala v zagonih. Včasih je bila blaga, drugič izrazita.

Zobozdravnik jo je napotil na slikanje zob. Brez posebnosti.

Pregled pri otorinolaringologu brez posebnosti.

Nihče ji ni znal razložiti, zakaj je imela bolečine.

Z manualnim pregledom sem preverila napetosti v mišično vezivnih strukturah.

Gospa je imela pred 15 leti rekonstrukcijo dojke po odstranitvi zaradi raka. Sočasno je imela odstranjene tudi aksilarne bezgavke. Prečno v predelu trebuha ima brazgotino, kjer so vzeli reženj. Tako so pridobili kožo, podkožje in mišico za rekonstrukcijo dojke.

Velika ovalna brazgotina je ustvarjala tenzijo, ki je sevala v predel obraza in sprožala simptome zobobola, glavobola in bolečine v ušesu.

Že po eni terapiji so se ji je simptomi precej umirili.

Če imaš tudi ti podobne težave, se naroči na manualni pregled v moji ambulanti. Z manualnim pregledom ocenim, kako in v kolikšni meri ti lahko pomagam, da se ti bolečine umirijo.