fbpx

Fizioterapija Peterlin je vpisana v register zasebnih zdravstvenih delavcev pri Ministrstvu za zdravje RS in ima uradno dovoljenje za opravljanje fizioterapevtskih storitev.

Si imel operativni poseg? Brazgotina ni samo estetski problem. Brazgotina je funkcionalni problem!

Janez je že nekaj let opravljal delo pleskarja. Bil je mlad, zagnan za delo. V svojem delu je užival.
Zadnje mesece pa so se začeli oglašati mravljinci po levi roki. Mravljinci so se občasno že selili tudi v predel reber. Pogosto je v roki čutil nemoč. Res je bil desničar in njegova leva roka je bila manj obremenjena. Vendar ga je vse skupaj začelo že zelo motiti.
Sprva se je ta težava pojavljala samo občasno, ko je bil utrujen. Zadnje mesece pa je bila redno prisotna, celo med počitkom je čutil mravljinčenje.
Opravil je slikovno diagnostiko za vratno hrbtenico. Pokazale so se blage degenerativne spremembe. Kakšnih posebnih utesnitev v predelu živca na nivoju hrbtenice ni bilo.

Kako je možno, da je imel Janez mravljince po roki kljub temu, da ne gre za utesnitev živca?
Ob pregledu sem opazila brazgotino globoko v pazduhi. Zaradi kožne gube je bila brazgotina praktično neopazna.
Še kot majhen deček je imel operativni poseg. Zadeva je bila sanirana, ostala pa je majhna brazgotinica.

Z manualnimi tehnikami sem sprostila brazgotinasto tkivo. Že po prvi terapiji je gospod čutil bistveno olajšanje simptomov. Potrebnih je bilo več terapij, saj je tkivo brazgotinilo precej globoko.
Vendar pa je pri vsem tem zanimivo nekaj drugega!
In to je tisto, zaradi česar pišem tole objavo.

Brazgotina za mene ni estetski problem, ampak funkcionalni!
Lahko je navzven brazgotina zelo lepa, v nivoju kože in barvno ne odstopa. A v globini je tipati močne adhezije. In ravno adhezije so tiste, čemur se mora telo prilagoditi.

V trenutku, ko je teh prilagoditev preveč in telo ne najde več rešitve problema, pa se pojavi bolečina. Oziroma v Janezovem primeru mravljinci.
Zato vsako brazgotino na telesu pregledam. Ne želim, da spregledam katerega od vzrokov, zakaj so se ti začeli simptomi, ki te ovirajo v vsakodnevnem funkcioniranju.

Si tudi ti imel operativni poseg? Mogoče že leta nazaj. Poskrbi, da brazgotina ne bo fukcionalno ovirala prožnosti mehkih struktur. Tako se boš izognil bolečini in mravljinčenju. Naroči se na prvi pregled. Pokliči 031-799-893 ali piši na e-mail fizioterapija.peterlin@gmail.com.
Veselim se srečanja s teboj.