fbpx

Fizioterapija Peterlin je vpisana v register zasebnih zdravstvenih delavcev pri Ministrstvu za zdravje RS in ima uradno dovoljenje za opravljanje fizioterapevtskih storitev.

Se ti je dolgotrajno sedenje spremenilo v nočno moro

Ana dela od doma že od oktobra. Z zaskrbljenostjo prizna, de je sedečega dela bistveno več kot pred epidemijo.

Po treh mesecih so se začele bolečine v križu, ki so sevale v predel dimelj in vzdolž obeh stegen do kolen. Težko je stala pri miru, težko sedela. Ponoči ni našla ustreznega položaja, saj jo je kljuvajoča globoka bolečina bolj ali manj ves čas zbujala.
Noro!

Neprespana je sprva poskušala bolečino zmanjšati z tabletami. Z zdravnikom je zaradi epidemioloških ukrepov sprva komunicirala preko maila.

»Tako ne morem več. Tablete mi sploh ne primejo. Predno grem do zdravnika, bi se rada oglasila še pri vas.«

Ana je moja pacientka. Kadar se ji pojavijo težave me pokliče. Poznam, kje so njena šibka mesta in kako se njeno telo odziva na manualno terapijo.

Manualno testiranje je potrdilo, da Ani bolečino povzroča prekomerna napetost v predelu pasu, saj sem ob pritisku na napeto mišično vlakno izzvala preneseno bolečino, ki jo je Ana takoj prepoznala.

V predel stegen seva tudi bolečina, ki nastane zaradi prekomerne zakrčenosti globokih upogibalk kolka. To so mišične skupine, ki so v pokrčenem položaju prav zaradi dolgotrajnega sedenja.

Če si se prepoznal v Anini zgodbi, tvoja težava lahko izhaja iz zakrčenosti globokih mišic na prednji strani kolka.

Kako si lahko sam pomagaš?

Sedenje pogosto prekini z krajšim sprehodom po prostoru. Tako sprostiš mišice kolka.

Izvajaj vaje za RAZTEZANJE kolkov. Vaje opravi zvečer pred spanjem in zjutraj ko vstaneš.