fbpx

Fizioterapija Peterlin je vpisana v register zasebnih zdravstvenih delavcev pri Ministrstvu za zdravje RS in ima uradno dovoljenje za opravljanje fizioterapevtskih storitev.

Prvi znak, da si obtičal na mrtvi točki

»Ne vem več, kaj naj naredim. S hrbtom imam sicer težave že od malega. Toda od lanskega poletja je vse skupaj še slabše. Ker delam od doma, res veliko presedim za računalnikom. Vendar redno, vsak dan, telovadim. Pa nič ne pomaga.

Najhuje je zjutraj, ko vstanem. Ko se razgibam, bolečina popusti. Težko ležim na trebuhu, ko berem knjigo.« Tako je Jakob opisoval svojo težavo, ko je prvič obiskal mojo ambulanto.

Zdravnica ga je napotila na Rtg slikanje. Izkazalo se je, da ima pri svojih 45 letih že degenerativne spremembe v ledvenem predelu. Spondiloza, spondilartroza, osteohondroza.

»Sliši se grozno. A je res zelo hudo? Imel sem tudi že fizioterapijo. Mravljince in vaje za hrbtenico. Vendar ni nič bolje.«

Manualni pregled gibljivosti hrbtenice in ocena mišično vezivnih struktur je pokazal, da ima Jakob izrazito napetost vezivnih struktur hrbta. Vsakodnevne vaje za moč, prekomerno sedenje in stres so še dodatno povečevale napetost v ledvenem predelu.

Zaradi izrazite napetosti struktur so se preobremenili drobni sklepi ob hrbtenici, kar ima za posledico hitrejšo obrabo sklepnega hrustanca. Vse to je potrdila tudi Rtg slika.

Z ustreznimi manualnimi tehnikami sem mu sprostila prekomerno napetost v predelu kolka in ledvenega predela. Po 6 terapijah je Jakob čutil veliko olajšanje. Naučila sem ga tudi primernih vaj za sprostitev. Z njihovim rednim in pravilnim izvajanjem bo sam skrbel, da bodo njegove mišice dovolj močne in hkrati dovolj sproščene.

Če tudi tebi redne vaje ne olajšajo bolečine v križu, me pokliči na 031-799-893

Našla bova prosti termin za prvi pregled. S celostnim manualnim pregledom bom ocenila, kje so prekomerno napete strukture, ki ovirajo sklepno gibljivost in ti povzročajo kronično bolečino.

Čas je, da se premakneš z mrtve točke.