fbpx

Fizioterapija Peterlin je vpisana v register zasebnih zdravstvenih delavcev pri Ministrstvu za zdravje RS in ima uradno dovoljenje za opravljanje fizioterapevtskih storitev.

Niso kriva leta, če ne moreš glave obrniti v desno

Ne moreš pogledat v desno pri vožnji avtomobila.
In vse težje ležiš na trebuhu, ker težko obrneš glavo v stran.
V začetku se ti je samo dozdevalo, da nekaj ne štima. Ampak, ker ni bolelo, stvari nisi posvečal prevelike pozornosti. Zdaj te počasi živcira.
Rešitev je izgledala čisto preprosta. Na internetu si našel vaje za vrat. Glavo si obračal levo in desno, krožil v vse smeri. Večkrat na dan si na hitro malo pomigal.
Vendar se stvari niso izboljšale.
Zakaj ne?
Premikanje glave v vse smeri je odlično za vzdrževanje gibljivosti vratne hrbtenice. Ni pa dovolj, če so mišično-vezivne strukture ŽE prekomerno zakrčene. Svojim pacientom večkrat povem primerjavo z elastiko.
Če te zanima, beri dalje.
Vzameš elastiko iz hlač trenirke. Na njej narediš vozel. Prvemu vozlu dodaj drugega, tretjega in še…
V nekem trenutku bo elastika postala precej kratka. In tudi z veliko sile je ne boš uspel raztegniti od točke A do točke B.
Se strinjaš?
Elastika predstavlja vezivno-mišične strukture. Če so te strukture zakrčene, samo gibanje glave ne bo izboljšalo gibljivosti vratu.
Kako pa dejansko lahko povečaš gibljivost vratu?
Naroči se na manualni pregled v moji ambulanti. Z manualnimi tehnikami ti sprostim napetost v vratu in spet boš lahko obračal glavo kamor ti srce poželi.