fbpx

Fizioterapija Peterlin je vpisana v register zasebnih zdravstvenih delavcev pri Ministrstvu za zdravje RS in ima uradno dovoljenje za opravljanje fizioterapevtskih storitev.

Ni vedno moč tista, ki zmaga

Janja ima z desno ramo že več let težave. Je glasbenica in igra violino. Bolečina se najbolj izrazi pri ležanju na desnem boku in pri dolgotrajnem igranju violine. Občasno čuti tudi mravljinčenje vzdolž cele roke.
Kljub vajam za ramenski obroč, se stanje ni umirjalo. Nasprotno! Težave so se poslabšale do te mere, da jo rama boli celo, ko nosi težje predmete.

Na manualnem pregledu se je izkazalo, da ima Janja prekomerno napetost v predelu obeh ramen. Nikakor mišica ni bila prešibka. Testi za mišično moč so pokazali, da je mišica primerno močna. Še več! Trapezius, široka mišica, ki povezuje ramena z glavo, je stalno napeta in vleče ramena k ušesom.

Igranje inštrumenta zahteva dobro mišično moč trapeziusa. Vendar se preobremenitev mišično-vezivne strukture lahko zakrčijo do te mere, da se enostavno ne znajo oziroma ne zmorejo sprostiti. Sprostitev je pogoj, da se odplavijo metabolni produkti. Metabolni produkti, če zastajajo v tkivu, dražijo drobne živčne končiče za bolečino.

Z primernimi manualnimi tehnikami sprostim prekomerno napetost v mišično- vezivnih strukturah. Povrne se TI prožnost struktur, kar omogoča učinkovitejšo funkcijo ramenskega obroča in posledično manj bolečin.

Če imaš tudi ti bolečine v rami in kljub vajam za ramenski obroč ne čutiš olajšanja, se naroči na manualni pregled. Z manualnim testiranjem ocenim, kje so tista mesta v tvojem telesu, ki so zakrčena in posledično vodijo v bolečino.

Da ne boš iskal telefonske številke, me pokliči na 031-799-893.