fbpx

Fizioterapija Peterlin je vpisana v register zasebnih zdravstvenih delavcev pri Ministrstvu za zdravje RS in ima uradno dovoljenje za opravljanje fizioterapevtskih storitev.

Nenavadno, vendar lahko prekriža načrte!

Predstavljaj si, da imaš jutri dopoldne fizioterapijo. Ker si zelo organizirana oseba, bi rad vožnjo v Kamnik izkoristil še za nekatere nujne opravke.

Pred terapijo skočiš v trgovino. Na blagajni se stvari malo zavlečejo in na obvoznici je rahel zastoj.

Poiščeš telefon in med vožnjo tipkaš sms: 5 minut zamujam.
Manevriraš po parkirišču in končno uspeš parkirati. Zasopel pozvoniš pred ambulanto.
Na hitro se pripraviš in vmes skočiš še na WC. Med opravičevanjem za zamudo se nato popolnoma zadihan uležeš na terapevtsko mizo.
Naj se terapija začne!

Tako govori tvoj razum. Vendar tvoje telo ni pripravljeno za terapijo. Si pod stresom, tonus mišic je prekomerno povišan in ne moreš se sprostiti.Telo potrebuje kar nekaj časa, da se umiri. Nivo stresnega hormona se mora znižati. Ritem srca se mora normalizirati, dihanje upočasniti in tvoje misli umiriti.

Moj nasvet, ko boš naslednjič šel na terapijo. Za obisk terapije si zagotovi dovolj časa. Se umiri in mirno pripravi. Naj te ne vznemirjajo druge stvari, tudi če boš moral malenkost počakati. S svojo sproščenostjo in mirom boš pozitivno vplival na potek terapije. In pod rokami terapevta se bodo začele dogajati čudovite stvari.

Kako je pri tebi, si rad točen ali vedno loviš minutke?