fbpx

Fizioterapija Peterlin je vpisana v register zasebnih zdravstvenih delavcev pri Ministrstvu za zdravje RS in ima uradno dovoljenje za opravljanje fizioterapevtskih storitev.

Krvav urin po poškodbi prsnega koša

Štefan je prinesel iz vrtne lope leseno lestev. Prislonil jo je na deblo. Hotel se je prepričat, da dobro stoji, zato jo je še dvakrat popravil.
Pa se kljub vsemu ni izšlo.
Lestev je začela drseti.
Refleksno je zagrabil za vejo, ta se je zlomila in med samim padanjem je z vso težo udaril ob močnejšo vejo. Znašel se je na tleh z zlomljeno roko in hudo bolečino v predelu reber.
Zlom podlehti in dvojni zlom 9. in 10. rebra. Na srečo brez pnevmotoraksa.
Minilo je že 6 mesecev. Roka je že v funkciji in mu ne dela težav.
Bolečina v predelu reber pa še vedno ostaja. Ne more ležat na poškodovani strani, boli ga na pritisk.
Telo poškodovano mesto z prekomerno napetostjo poskuša zaščititi. To je naravni način imobilizacije. Ko se zlom zaceli in bi se morale stvari normalizirati, pa se lahko prekomerno napeta področja ne znajo in ne zmorejo sama sprostiti. Ostajajo v prekomerni tenziji. Gibljivost reber je spremenjena, drsenje med posameznimi vezivnimi strukturami je zmanjšano ali celo popolnoma togo. Lahko se pojavijo bolečine v križu.
In ne samo to!
Notranji organi so po poškodbi prisiljeni spremeniti svojo mobilnost.
Ne samo pljuča.
Lahko so prizadete tudi ledvice.
Zato bodite ob padcih vedno pozorni na barvo urina. Krvav urin je pokazatelj poškodbe ledvic.
Si tudi ti po zlomu?
Pokliči na 031-799-893 ali pa mi piši na fizioterapija.peterlin@gmail.com.
Z manualnim testiranjem bom ocenila prekomerno napete strukture. Z nežnimi fascialnimi tehnikami sprostim tenzijo. Ko se vzpostavi drsenje med posameznimi plastmi vezivnih struktur bolečina izzveni, izboljša se biomehanika sklepa in delovanje notranjih organov.