fbpx

Fizioterapija Peterlin je vpisana v register zasebnih zdravstvenih delavcev pri Ministrstvu za zdravje RS in ima uradno dovoljenje za opravljanje fizioterapevtskih storitev.

Kako se znebiti bolečine po nogi

Janez je že pol leta imel bolečino vzdolž leve noge. Bolečina se je pojavila med hojo. lzžarevala je po zunanji strani stegna. Kronično je imel občasne težave s križem.

Najprej je bila postavljena diagnoza M54.4. To je bolečina v križu (lumbago) z išijazom. Opravil je cikel terapije z antirevmatiki in Nolpazo deset dni. Stanje se ni izboljšalo. Nato je prejel napotnico za magnetno resonanco. MRI je pokazal degenerativne spremembe ledvene hrbtenice z blagimi zožitvami spinalnega kanala in nevroforamnov na več nivojih. Kaj sedaj?

Naročil se je na prvi pregled v moji ambulanti. Z manualnim pregledom, ki obsega celotno telo, sem preverila sklepno gibljivost, prožnost nevralnih struktur, napetost mišično vezivnih struktur in zabeležila asimetrije v drži in gibanju.

Izkazalo se je, da klinična slika ne kaže, da bi bolečina vzdolž noge dejansko izhaja iz hrbtenice. Prekomerno so bile napete mišice kolka. Zaradi dela v prisilnih položajih brez ustrezne sprostitve je prišlo do napetosti, ki so povzročale bolečino vzdolž noge. Zakrčene mišice se tudi preko noči niso zmogle v zadostni meri sprostiti in regenerirati.

Po terapijah se je stanje počasi umirjalo. Po šesti terapiji bolečine v nogi ni bilo več.

Učila sem ga tudi primernih vaj za sprostitev prekomerno napetih mišic. Predvsem mišic v ledvenem delu. Z njimi bo vsakodnevno skrbel za primerno regeneracijo zakrčenih struktur in tako ohranjal prožnost hrbtenice.

Če imaš tudi ti podobne težave, se naroči na prvi pregled 031-799-893.

Z manualnim pregledom ocenim, v kakšnem stanju je tvoje telo, pogledam vse tvoje izvide in se pogovoriva kako in v koliki meri ti lahko pomagam, da se izkoplješ iz težav.