fbpx

Fizioterapija Peterlin je vpisana v register zasebnih zdravstvenih delavcev pri Ministrstvu za zdravje RS in ima uradno dovoljenje za opravljanje fizioterapevtskih storitev.

Kaj pa če te boli rama, ko ležiš na boku

Marjano bolita obe rami, bolečina seva po vratu navzgor do zatilja. Desna stran je veliko slabša, saj že eno leto ne more spati na desnem boku. Bolečina se je začela po večji fizični obremenitvi.

V želji, da bi se stvari umirile, je delala vaje za roko in se pridružila pilates vadbi. A kljub aktivnosti se je stanje iz meseca v mesec slabšalo.

Z manualnim pregledom sem ocenila sklepno gibljivost. Testi so pokazali, da gre za nestabilno ramo, verjetno zaradi zastarane poškodbe.

In ne samo to. Mišice rame so bile preobremenjene zaradi spremenjene biomehanike. Določene mišične skupine so morale konstantno prekomerno delati, da so vzdrževale zadovoljivo ravnovesje sklepa.

V terapiji sem pozornost usmerila na strukture, ki so zaradi poškodbe prevzele večjo obremenitev. Po 3 terapijah se je bolečina umirila. Zdaj lahko spi tudi na desnem boku.

Glava v predelu zatilja je ne boli več.

Nadaljevali sva z osnovnimi vajami za stabilizacijo lopatice.

Bolečine v desni rami in omejena gibljivost so po 40. letu starosti zelo pogosta težava. Poleg bolečin v hrbtenici, kolenih in kolkih celo eden najpogostejših vzrokov za napotitev k specialistu.

Če imaš tudi ti bolečino v rami in se kljub vajam stanje po več tednih ne umirja, se naroči na manualni pregled. Z manualnim pregledom ocenim gibljivost rame in prožnost mišično-vezivnih struktur in prav zate izberem primerno terapijo.