fbpx

Fizioterapija Peterlin je vpisana v register zasebnih zdravstvenih delavcev pri Ministrstvu za zdravje RS in ima uradno dovoljenje za opravljanje fizioterapevtskih storitev.

Kaj narediti, če imate predviden operativni poseg?

Prva možnost je finančno najugodnejša in ne zahteva prav nobenega napora. Podpisali boste soglasje o operativnem posegu in obveščenosti o možnih zapletih med samim posegom.
Če te pa zanima, katera je druga možnost, si preberi!

» Sem že na čakalni listi za operacijo. Bom čakal vsaj 2 leti.«
Janez me pravzaprav ni klical, ker bi se želel naročiti na prvi pregled. Želel je dobiti samo mojo potrditev, da se itak ne da nič narediti. Tokrat je že drugič zaključil sklop osmih protibolečinskih terapij z fizioterapevtskimi vajami v zdravstvenem domu. Bolečine so še vedno vztrajale z enako intenziteto.
» Poglejte, težko vam karkoli rečem. Opraviti morava manualni pregled. Šele takrat se bova lahko pogovorila ali se da kaj pomagat ali ne.«
Še vedno je bil zadržan. Zato sem bila bolj direktna.

»Imate 2 možnosti.
Prva možnost je zelo preprosta. Ne naredite ničesar in čakate, da vas pokličejo na operativni poseg. Ta je za vas finančno najugodnejša in ne zahteva prav nobenega napora. Vse kar boste naredili je, da boste podpisali soglasje o operativnem posegu in obveščenosti o možnih zapletih med samim posegom.
Druga možnost pa je za vas na prvi pogled dražja, saj boste morali terapijo plačati. Za nameček pa bom od vas zahtevala tudi aktivno sodelovanje.
Vendar se boste mogoče izognili drastičnemu posegu v vaše telo.

Po dveh tednih…
…se je gospod oglasil v ambulanti. Iz torbe je potegnil CD in kupček izvidov, kjer je pisalo spondilolisteza.
Anatomska nestabilnost spodnjega ledvenega dela hrbtenice.
Kadar so težave nezdružljive z vsakodnevnim življenjem sledi operativni poseg.
Res, na prvi pogled za Janeza neugodna situacija.
Vendar na srečo je Janez imel spondilolistezo prve stopnje. In na njegovo še večjo srečo klinično testiranje ni kazalo, da je osnovni vzrok njegovim težavam spondilolisteza ampak močna napetost mehkih struktur.
Nekateri predeli hrbta so bili praktično trdi kot kamen. Tako napete mišice pa seveda spremenijo normalno biomehaniko hrbtenice, poškodujejo medvretenčne ploščice in postopno lahko privedejo do zdrsa vretenc.
Seveda, kadar so vretenca že spremenila svojo anatomsko lego, jih ne morem vrniti v prvotni položaj. Zagotovo pa bolečino z manualnimi tehnikami lahko zmanjšam.

»Če sem že tukaj, dajva poskusit. Saj nimam kaj izgubit.«
Kdor reskira ta profitira!
Že po nekaj terapijah je Janez začutil olajšanje. Bil je vidno zadovoljen.
Za enkrat je opustil misel na operacijo. Z fizioterapevtskimi vajami in občasnimi manualnimi terapijami vzdržuje zadovoljivo stanje.

Če tudi tebi obljubljajo operativni poseg, ti predlagam, da si na https://www.fizioterapija-peterlin.si/ čisto na dnu prebereš mnenja samo nekaterih mojih zadovoljnih pacientov.
In verjamem, da bo odločitev lažja.

Če pa bo še vedno prevelik dvom, me lahko tudi pokličeš ali pošlješ vprašanje na e-mail.
V najkrajšem možnem času ti bom odgovorila.