fbpx

Fizioterapija Peterlin je vpisana v register zasebnih zdravstvenih delavcev pri Ministrstvu za zdravje RS in ima uradno dovoljenje za opravljanje fizioterapevtskih storitev.

Imaš težave z vratom?

Brez dvoma je manualni pregled prava odločitev
Veronika je imela bolečino v vratu, ki ji je sevala vzdolž hrbtenice. Pogosto se je zaradi bolečine ponoči prebujala.
»Zadnje leto ne izvajam redno vaj«, je bila njena razlaga za težave. Menjala je službo in njeno delo je pretežno sedeče.
Na prvi pogled je vzrok za njene težave jasen. Preveč sedenja in premalo gibanja. Logično temu sledijo vaje s striktnimi navodili »Vsak dan 3 krat po 10 ponovitev«. Ti zveni znano?
TODA…
Toda bolj podroben pregled je pokazal drugačno sliko. Veronika ni imela težav z gibljivostjo in ne z mišično močjo. Z manualnim testiranjem sem zaznala vezivno napetost v predelu ramen in trebuha. Napetost je bila konstanta, kar je imelo za posledico slabšo regeneracijo telesa med počitkom.
Začaran krog, ki se ne prekine, če v njega drastično ne posežemo.
Brez dvoma je manualni pregled osnova za izbor ustrezne tehnike.
S primernimi tehnikami sem sprostila zakrčena mesta vezivnih struktur. Naučila sem jo specifične vaje, s katero je ohranjala mobilnost struktur. Veronika jo je dosledno izvajala.
In zadnje, vendar ključno. V pogovoru sva se dotaknili primarnega vzroka, ki je krivec za njeno težavo. To je podzavestna preobremenjenost pred službenimi obveznostmi.
Če imaš tudi ti bolečine v vratu in želiš prekiniti začaran krog bolečine, se naroči na manualni pregled. Z manualnim pregledom ocenim, katera so tista mesta, ki so prekomerno napeta in prav zate izberem primerno tehniko.
Mimogrede…
Veroniki je bolečina popolnoma izzvenela.