fbpx

Fizioterapija Peterlin je vpisana v register zasebnih zdravstvenih delavcev pri Ministrstvu za zdravje RS in ima uradno dovoljenje za opravljanje fizioterapevtskih storitev.

Imaš pekočo bolečino v vratu?

Alenko je pol leta peklo od lopatice vse do ušesa. Pri obračanju glave je čutila zategovanje. Težave so se začele postopno, s časom pa se vse skupaj slabšalo. Bolečina je sevala v ramo in nadleht in občasno se ji je začel oglašati glavobol.

Kakšen dan je bolečina izzvenela, včasih pa jo je bolelo cel dan. Najbolj zoprno je bilo v mirovanju. Masaža ji je delno olajša bolečino, ampak kaj ko je bilo naslednje jutro spet vse po starem.

Na prvem pregledu sem z manualnim testiranjem ocenila, kje so mesta, ki so prekomerno napeta. Kronično napeta mesta so lahko kompenzacija asimetrij v telesu. Medenica je temelj hrbtenice. Njen zamik vodi v kompenzacijo višje. Vratna hrbtenica, ki nosi glavo, je najbolj gibljiv del hrbtenice in zato tako zelo nagnjen k odklonom. In seveda k bolečinam.

Pri gospe je asimetrija medenice vodila v kompenzacije zgornjega dela telesa. Stresno delo pa je še dodatno povečalo napetosti v vezivnih strukturah.

Razložila sem ji, zakaj ji masaža dolgoročno ne pomaga, zakaj jo bolečina najbolj moti ravno v mirovanju in zakaj stres bolečino še poveča.

Učila sem jo AEQ vaj, s katerimi je zmanjšala kronično podzavestno napetost ramenskega obroča. Z manualnimi tehnikami sem sprostila prekomerno mišično vezivno napetost v predelu medenice, ki je omogočilo boljšo poravnavo v trupu.

V 4 tednih so ji težave postopno izzvenele. Brez pekočega občutka, brez zategovanja, brez glavobola.

Če imaš tudi ti podobne težave se naroči na prvi pregled v moji ambulanti.