fbpx

Fizioterapija Peterlin je vpisana v register zasebnih zdravstvenih delavcev pri Ministrstvu za zdravje RS in ima uradno dovoljenje za opravljanje fizioterapevtskih storitev.

Imaš občutek, kot da si star 90 let

Tvoja glava je polna idej a kaj, ko te hrbet izda že pri obuvanju nogavic. Nočeš si priznati, da se počutiš starega. »Ko vstanem, me vse boli. Se premikam kot 90-letni starček. Rabim pol ure, da zalaufam.«

Jože je za rojstni dan prejel vrednostni bon. »Če mi otroci ne bi podarili vrednostnega bona, še ne bi prišel. Ampak tole je bila res prava brca v r…«

»Še mašina se pokvari, če jo ne servisiraš, mi pa kar mislimo, da smo neuničljivi. Zdaj sem se upokojil in je čas, da nekaj naredim zase,« je s smehom komentiral svojo odločitev.

Z leti se kopičijo prekomerne napetosti v predelih, ki so preobremenjeni. K temu sta izpostavljena tudi ledveni del in predel vratu. Počasi opaziš, da se zjutraj težko prepogneš. Ovirata te okorelost in bolečina v križu.

Mišično-vezivna napetost stiska drobne sklepe hrbtenice in postopno zmanjšuje sklepno gibljivost. Gibanje postane počasno, okorno in lahko celo boleče.

Če tudi tebe navdajajo podobno občutki kot Jožeta, potem ne odlašaj.

Naroči se na manualni pregled.

Z manualnim testiranjem in pregledom slikovne diagnostike (Rtg, MRI) ocenim, katera tehnika je najbolj primerna zate.

S primernimi manualnimi tehnikami ti sprostim prekomerno napetost in zmanjšam obremenitev na hrbtenico. Poveča se gibljivost hrbtenice in zmanjša občutek okorelosti.

Let ne morem zavrtet nazaj, lahko pa jim dodam kvaliteto.