fbpx

Fizioterapija Peterlin je vpisana v register zasebnih zdravstvenih delavcev pri Ministrstvu za zdravje RS in ima uradno dovoljenje za opravljanje fizioterapevtskih storitev.

Imaš čuden občutek v glavi?

Majda je imela že nekaj dni čuden občutek v glavi. Z roko je šla proti čelu.

»Težave so se začele po čiščenju stanovanja in obešanju zaves. Imam dopust in sem želela narediti generalno čiščenje stanovanja pri starših, ki sta že precej v letih.«

Pri manualnem pregledu sem v predelu zatilja tipala močno napete vezivne strukture. Napetost je segala vse do ledvenega predela hrbtenice.

Že po prvi terapiji je prišlo do olajšanja. Kaj se je pri Majdi pravzaprav dogajalo? Pri čiščenju je imela pretežno časa glavo v prisiljenem položaju. Obešala je zavese in čistila visoke omare.

Zaradi prekomerne napetosti vezivnih struktur je posledično prišlo do oviranega pretoka krvi po arteriji, ki oskrbuje zadnji del glave. Zmanjšana preskrba s kisikom se je pokazala kot spremenjen občutek v glavi oziroma omotica.

Vzrokov za moten pretok krvi po vratni arteriji je več. Eden od mnogih je, tako kot v Majdinem primeru, prekomerna napetost mišično- vezivnih struktur vratu.

Imaš tudi ti občutek omotičnosti? Si bil že pri zdravniku in ni jasnega vzroka tvojim težavam? Naroči se na pregled v moji ambulanti. Z manualnim testiranjem ocenim prožnost mišično- vezivnih struktur.

Mogoče je vzrok tvojim težavam prav prekomerna zakrčenost mišic? Glede na manualni pregled izberem primerno tehniko, da se znebiš omotice.