fbpx

Fizioterapija Peterlin je vpisana v register zasebnih zdravstvenih delavcev pri Ministrstvu za zdravje RS in ima uradno dovoljenje za opravljanje fizioterapevtskih storitev.

Imaš bolečine v križu zaradi retropozicije maternice

Dober dan, na vas se obračam, ker sem zasledila, da opravljate tudi visceralno terapijo. Namreč imam neznosne bolečine v križnem predelu (že dolgo časa, nastale so po porodu-urgentni carski rez). Na mojem zadnjem ginekološkem pregledu je ginekologinja ugotovila kot vzrok bolečin nazaj obrnjena maternica.

Zaradi teh konstantnih bolečin sem že “invalid”. Zanima me, če opravljate tudi tovrstno terapijo?

Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Da, v svoji praksi po potrebi izvajam tudi visceralno manipulacijo. Z njo zmanjšam tenzije globokih struktur v mali medenici, abdomnu in prsnem košu. Retroverzija maternice LAHKO povzroči bolečine v križu in spodnjem delu trebuha, podaljšane in močne menstruacije, bolečine pri spolnih odnosih in neplodnost.

Kaj pa če vzrok bolečinam ni le nepravilni položaj maternice?

Karmen je bila 4 leta in pol od carskega reza. V tem času je imela konstantne bolečine v križu. Menstrualni ritem je bil porušen. Menstruacija se ji je pojavila le 2-3 krat na leto. Bila je boleča.

Z manualnim pregledom sem ocenila prekomerne napetosti, ki so bile izrazite v spodnjem delu trebuha in male medenice. Napetost je segala vse do spodnjega roba obeh rebernih lokov v predel jeter in želodca. Maternica je bila slabše mobilna.

Zakrčenost mišic ob hrbtenici in tenzija v vratnem delu sta bili kompenzacija tenzije prednje strani.

Očitno je velik del bolečine izhajal iz mišično vezivne napetosti in ne samega položaja maternice.

Že po prvi manualni terapiji se je stanje močno umirilo. 6 terapij, ki so bile kombinacija manualnih tehnik za sprostitev mišično vezivnih struktur in visceralne manipulacije, je bolečine zmanjšalo. Po VAS lestvici na oceno 2 od 10. V času terapij ni imela potrebe po jemanju protibolečinskih tablet. In kar je še posebej razveseljujoče. Normaliziral se ji je menstrualni cikel.

Če imaš podobne težave se naroči na manualni pregled. Z manualnim pregledom ocenim, kako ti lahko pomagam, da se ti bolečine umirijo.