fbpx

Fizioterapija Peterlin je vpisana v register zasebnih zdravstvenih delavcev pri Ministrstvu za zdravje RS in ima uradno dovoljenje za opravljanje fizioterapevtskih storitev.

Boli te glava, a zdravniki niso našli pravega vzroka za tvoj glavobol?

Mihela je čakala na CT glave. Bolela jo je že od pomladi. Bolečina se je začela pri branju in gledanju televizije. Kasneje jo je občasno bolela že tudi spontano. Tablete proti bolečinam ji niso pomagale.
“Bolečino čutim kot eno kepo, ki me pritiska v zatilju. Včasih me boli vse do čela,” in z roko je šla proti mestu bolečine.
“Sem malo brskala po internetu. Se bojim, da je tumor.”

Njen strah je bil upravičen. Zaradi tumorja v glavi je pred leti umrl njen svak.

Z Mihelo sva se pogovarjali na enem od družinskih piknikov. Je energična gospa 60 let. Rada kuha, raziskuje nove kraje, nadvse pa uživa na morju. Plavanje, lokalna hrana, domačini. To jo dobesedno napolni z energijo.
Vendar letos se ne veselila morja.
Strah je bil prevelik.

Po pogovoru me je že naslednji dan poklicala. Naročila se je na prvi pregled.
Ni bila bolečina tista, ki jo je pripeljala k meni.
Pripeljal jo je strah.
Strah, kaj se dogaja z njo.

Manualno testiranje je pokazalo, da gre pri gospe za izrazito napetost mišic, ki zaradi tenzije same po sebi provocirajo bolečino.

Razložila sem ji, katera vrsta terapije bi bila zanjo najbolj primerna. Izbrala sem eno izmed bolj močnih tehnik. Gospe sem pojasnila, kako bo terapija potekala in kaj bo med samo terapijo občutila

Mihela se je s predlaganim postopkom strinjala.

Med terapijo je gospa čutila precej močno bolečino, vendar nisem prekoračila meje, ki bi bila zanjo nevzdržna.
Po nekaj minutah obravnave se je tkivo začelo sproščati, bolečina je začela popuščati.

Pokazala sem ji še dve vaji, ki jih je nato izvajala redno vsak dan. Vse do naslednjega obiska.

Po nekaj obiskih je bolečina povsem izzvenela.

Strah pred neznanim pa je dokončno izbrisal še negativen izvid CT glave.

Zakaj danes pobjavljam to zgodbo?
Zato, ker vem, da Mihelina zgodba ni redka. K meni prihaja veliko pacientov s podobnimi težavami. Vzrok glavobola so v večini primerov prekomerno napete mišične strukture, ki se spontano ne zmorejo več sprostiti. Bolečina se pojavi brez očitnega vzroka. Rečemo, da se začne spontano. Je topa, zamolkla in razpršena. Če je napetost premočna, mišica nima več energije, da bi se sama od sebe sprostila. Takrat je potrebno energijo dovesti od zunaj.

Pri obravnavi takih stanj, izbiram med različnimi manualnimi tehnikami, ki pomagajo tkivu, da ponovno vzpostavi prvotno stanje.
Ko se mišično tkivo sprosti, bolečina takoj izzveni.

Če imaš tudi ti že opravljene različne diagnostične postopke, pravega vzroka za glavobol pa zdravniki niso našli, ti je Mihelina zgodba zagotovo poznana.

Ne odlašaj! Pokliči me na 031-799-893 ali pa mi piši na fizioterapija.peterlin@gmail.com .

Pregledala bom vse že opravljene izvide, ki jih boš prinesel s seboj in se s teboj pogovorila o tvojih težavah. Z manualnim testiranjem pa bom pridobila neprecenljive informacije, v kakšnem stanju je tvoje telo.

Verjamem, da ti lahko pomagam.