fbpx

Fizioterapija Peterlin je vpisana v register zasebnih zdravstvenih delavcev pri Ministrstvu za zdravje RS in ima uradno dovoljenje za opravljanje fizioterapevtskih storitev.

Ročna limfna drenaža

Ročna limfna drenaža po Dr. Voddru je manualna tehnika, s katero vzpodbudimo limfni pretok, izboljšamo imunski sistem, vzpodbudimo delovanje parasimpatikusa in zmanjšamo občutek bolečine. Pri limfedemu gre za otekanje pod kožo ležečega mehkega tkiva. Pojavi se, ko limfni sistem ne more več zadovoljivo odvajati limfnega bremena. V tkivu se zadržujejo voda in beljakovine, kar postopno povzroči kronične težave, kot so ekcem, šen, limfne fistule.

Priporoča se po večjih poškodbah (udarci s hematomi, zvini in izpahi, rupture mišic), pri daljši imobilizaciji (longeta, mavec) in operativnih posegih, ko nastane oteklina kot posledica izliva krvi v tkiva. Tako pripomoremo k hitrejši resorbciji lokalne otekline, ponovni vzpostavitvi mikrocirkulacije tkiva in kislinsko- bazičnega ravnovesja. S tem vplivamo na boljše celjenje tkiva in skrajšamo potek rehabilitacije.