fbpx

Fizioterapija Peterlin je vpisana v register zasebnih zdravstvenih delavcev pri Ministrstvu za zdravje RS in ima uradno dovoljenje za opravljanje fizioterapevtskih storitev.

AEQ metoda®

Se sprašujete, kaj je vzrok stalnim bolečinam, ki se selijo po telesu?

Zakaj vas telo ne uboga v taki meri, kot včasih?

Zakaj se pogosto poškodujete?

Zaradi  večjih in manjših poškodb, operativnih posegov, prisilne drže pri delu ali študiju, kroničnega stresa, skrbi, neustreznih vedenjskih vzorcev in napačnih prepričanj, se v telesu pojavi kronična mišično-vezivna napetost. Napetost se poveča predvsem v centru telesa in okoli velikih sklepov, kot so ramena in kolki. Posledično se spremeni drža in gibanje postaja vedno bolj okorno. Ponavljati se vam začnejo poškodbe. Pogosto se spopadate z bolečinami.

Z znanjem AEQ metode 1.stopnje učim usmerjene pozornosti posameznika med izvajanjem AEQ vaj. Redno in pravilno izvajanje vaj omogoča sprostitev prekomerno napetih mišic in povečanje prožnosti vezivnih struktur. Omogoča boljšo rehabilitacijo po poškodbah, po imobilizaciji zaradi zloma ali po operativnem posegu. Redno in pravilno izvajanje vaj omogoča odpravo manj kompleksnih kroničnih bolečinskih stanj in povrne lahkotnost gibanja.

Več o AEQ metodi si preberite tukaj.