fbpx

Fizioterapija Peterlin je vpisana v register zasebnih zdravstvenih delavcev pri Ministrstvu za zdravje RS in ima uradno dovoljenje za opravljanje fizioterapevtskih storitev.

Imaš tudi ti občutek, da te duši

Tekom dopoldneva zazvoni telefon:« Imam občutek, kot da ne morem dihat.«

Nataša dela od doma. In tako že od lanske pomladi. Res je, da lahko med delom da prati perilo ali pripravi kosilo. Vendar, njenih 8 ur službenih obveznosti se razpotegne preko celega dneva. Enostavno si ne more vzet časa zase, saj ima 2 šoloobvezna otroka. Odkar so se otroci vrnili k pouku, prizna, je lažje.
Trenutno je pod močnim stresom, saj je pred dnevi imela še revizijo.

Manualni pregled je pokazal prekomerno napetost v predelu vratu, ledveno in v spodnjem predelu trebuha. Še posebej je bil napet predel pod rebernim lokom.

Zaradi prekomernega sedenja in dolgotrajne stresne situacije se je Nataši razvila napetost v predelu trupa. Njeno dihanje je postalo plitvo in površinsko. Diha izrazito z zgornjim delom prsnega koša.

Glavna dihalna mišica, diafragma, se med dihanjem izmenično napne in sprosti. Zaradi prekomerne napetosti mišic trebuha in globokih mišic kolka je lahko funkcija diafragme ovirana. Kar ima lahko za posledico spremenjen vzorec dihanja.

In ravno to se je zgodilo Nataši. Njeno dihanje je sčasoma postalo plitvo in površinsko.
Z primernimi manualnimi tehnikami sem postopno sprostila zakrčene strukture. Napetost v spodnjem predelu reber je popustila. Nataša sedaj nima več težav z dihanjem.

In kako naj vzdržuje stanje?

Pomembno je, da vsakodnevno izvaja trebušno dihanje.

S trebušnim dihanjem bo ohranila sproščene trebušne mišice, primerno aktivirala glavno dihalno mišico diafragmo in zmanjšala vpliv stresa na njeno telo.

Imaš tudi ti občutek, kot da ti zmanjkuje sape in ne moreš sproščeno dihat?
Pokliči me na 031-799-893. Z manualnim pregledom bom ocenila, kaj se dogaja s tvojim telesom. Nato se bova pogovorila, kako ti lahko pomagam.