fbpx

Fizioterapija Peterlin je vpisana v register zasebnih zdravstvenih delavcev pri Ministrstvu za zdravje RS in ima uradno dovoljenje za opravljanje fizioterapevtskih storitev.

Delavnica AEQ metode

Na vašo željo se lahko dogovorimo za predstavitveno delavnico o AEQ metodi v vašem kraju oziroma delovni organizaciji? Pišite mi na e-mail fizioterapija.peterlin@gmail.com.

 

Zahvala v občinskem glasilu Slamnik: Izjemno zanimanje za odkrivanje povezave med fizično bolečino in vedenjskimi vzorci

V torek, 7. maja 2024, je ob 19. uri v Kodrovi dvorani Kulturnega doma Radomlje potekalo zanimivo srečanje, ki mu je sledila izkustvena delavnica namenjena prepoznavanju povezave med fizično bolečino in čustvenim dogajanjem globoko v nas.

Srčne Srečnice, sekcija Kulturno prosvetnega društva Drouz smo v sklopu socialno humanitarnega programa pomoči starejšim, za izboljšanje kvalitete življenje sebi in naslednjim rodovom, v goste povabile Barbaro Peterlin, diplomirano fizioterapevtko, terapevtko ortopedske medicine in manualne terapije in učiteljico AEQ metode in dihanja 2.stopnje in AEQ odnosov 1.stopnje, ki že dobrih 10 let vodi zasebno fizioterapijo v Kamniku in je z udeleženci srečanja z veseljem delila svoje dragocene izkušnje in spoznanja, ki so ji pomagala bolje prisluhniti telesu in umiriti misli.

Pred leti se je podala na pot raziskovanja izvora bolečin ter povezave med telesom in podzavestjo. V ozadju marsikatere fizične bolečine, zakrčenosti telesa ali poškodbe, se namreč skrivajo čustva ali vedenjski vzorci, ki nam preprečujejo, da bi lahko mišice sprostili. Prav zaradi tega je pri odpravljanju težav ključnega pomena prepoznavanje in interpretiranje sporočil, ki nam jih telo namenja.

Zaradi velikega zanimanja, izjemno hitre zapolnitve prostih mest in narave srečanja, smo Srčne Srečnice v dogovoru z Barbaro Peterlin razpisale nov termin, kjer so obiskovalci lahko pobliže spoznali in začutili delovanje AEQ metode, ki uči samozavedanja in nadzorovanja drže ter gibanja, kar nam je lahko v veliko pomoč tudi pri upravljanju naših misli, besed in dejanj.

Veseli nas, da smo lahko obiskovalcem obeh srečanj ponudili priložnost za preizkus tehnik, ki nam pomagajo pri prepoznavanju sporočil, katera nam namenja naše telo in odkrivanju vzorcev, ki v pomembni meri krmilijo naše vsakdanje življenje. Pred nami je poletje, za jesenske dni pa že pripravljamo novo srečanje, ki bo prav tako namenjeno odkrivanju naših vzorcev in njihovem delovanju.

Ema Smodiš

Mnenja udeležencev AEQ metode