fbpx

Fizioterapija Peterlin je vpisana v register zasebnih zdravstvenih delavcev pri Ministrstvu za zdravje RS in ima uradno dovoljenje za opravljanje fizioterapevtskih storitev.

AEQ metoda® uči samozavedanja in nadzorovanja drže, gibanja, naših misli, besed in dejanj.

V današnji družbi veliko pozornosti namenimo razumu in duhovnosti. Pozabljamo pa na telo in občutke, ki nam jih telo signalizira. Telo ima spomin. Zgodbe, ki smo jih doživeli v preteklosti, nas kot telesni zapis spremljajo v obliki kronične napetosti in občutkov. So kot naša senca, ki ji ne moremo uiti, dokler se z njimi ne soočimo tudi na telesnem nivoju. Vsi poznamo pregovor: »Kogar je pičila kača se boji zvite vrvi.«

Globlje zavedanje telesa pomaga bolj resnično občutiti sebe in primerneje zadovoljevati svoje potrebe. Nudi nam znanje za razumevanje neprijetnosti, ki jih občutimo, ko povečujemo stik s sabo in tako omogoča, da se ne ustrašimo lastne resničnosti, shranjene v telesu in podzavesti.

Poleg dednosti in duhovnega vidika večina tistega, kar nas je oblikovalo, izhaja iz prepričanj, ki smo jih ponotranjili, posnemanja vedenja v primarni družini in informacij drugih ljudi.

Prvi korak do spremembe je sposobnost občutenja lastnega telesa. Kako se držimo, se gibamo, kakšne so naše misli, besede in dejanja. S somatskim raziskovanjem in skozi AEQ metodo bomo postopno a učinkovito usklajevali gibanje ter usmerjali svoje življenje v željeno smer.

Boljše občutenje telesa in zavedanje naših misli, strahov in prepričanj, nam bo pomagalo razumeti, zakaj smo takšni, kakršni smo. Zakaj delujemo na način, ki ogroža naše zdravje ali medsebojne odnose. Tako bomo lahko postopoma opustili nekoristne ali celo škodljive fizične in psihične navade. Ne s trmo in zanikanjem samega sebe ampak iz notranje potrebe.

Nadzor nad sposobnostjo izvedbe selektivnega giba je možen le, če telo dobro čutimo. In obratno. Slabše se čutimo, slabši imamo nadzor nad tem, kar delamo. Govorimo o senzorno motorni amneziji. Gibanje postaja togo, okorno, trdo in neučinkovito. Pojavijo se utrujenost, mišični krči, pomanjkanje sape, občutek tesnobe, bolečine, mravljinčenje, odrevenelost in druge težave.

Tudi vedenje in delovanje postaja togo, stereotipno in dostikrat neučninkovito, škodljivo ali celo destruktivno.

Z vodenjem AEQ vaj in skozi razlago vas bom učila um usmeriti na telo. V učenje je potrebno vložiti dovolj časa, energije in pozornosti. Učenje AEQ vaj in AEQ dihanja v spletnem programu je bolj podrobno in postopno kot pri individualnem učenju. Pri individualnem učenju je v kratkem času, ki je na razpolago, težje doseči večjo globino poučevanja, saj zavest posameznika ni sposobna potrebne zbranosti za količino podrobnih informacij in občutkov iz telesa.

Z zavestnim in usmerjenim gibanjem boste povečali nadzor nad telesom. Izboljšali boste interocepcijo, kar vam bo omogočilo zaznavanje in sprejemanje občutkov iz telesa. Izostrili boste zaznavanje sebe in okolice, bolje znali analizirati svoje življenje in odnose z drugimi. Skozi čas boste vedno bolj čutili, kako se počutite v svojem telesu in se učili, kako biti še bolje.

Spletni program ni v naprej posnet, ampak poteka v živo. Za lažjo predstavo, kako program poteka, sem pripravila primer vodenja ene vaje iz programa, brez dodatne razlage. Tako se boste lažje odločili, ali je program primeren za vas.

Če imate bolečino, ki je povezana z akutnim vnetjem (rdečina, oteklina, topla koža), konstantno bolečino v križu, ki seva vzdolž noge in/ali mravljinčenjem, bolečino v vratu, ki seva vzdolž roke in/ali mravlinčenjem, vam udeležbe na programu ne priporočam.

V tem primeru vam svetujem, da se naročite na prvi pregled v moji ambulanti. Z manualnim pregledom ocenim stanje mišično- vezivno- nevralno- skeletnih struktur. Na osnovi pregleda se pogovoriva, kaj je za vas najbolj primerno.

Spletni program tudi ni namenjen postavljanju medicinske diagnoze, saj ne more nadomesti prvega pregleda v moji ambulanti.

Če ste v dvomih ali je program za vas primeren, mi pišite na fizioterapija.peterlin@gmail.com ali pokličite 031-799-893.

25-dnevni spletni Program za zmanjšanje kroničnih težav
KAJ MI SPOROČA TELO?

Kdaj: nedelja, 12.5.2024
Ura: 20.00 – 21.00
Kje: Zoom on-line program

300,00 € / 1 oseba na kameri
450,00 € / 2 osebi na kameri

Želite biti pravočasno obveščeni o našem naslednjem spletnem programu? Izpolnite podatke spodaj.