fbpx

Fizioterapija Peterlin je vpisana v register zasebnih zdravstvenih delavcev pri Ministrstvu za zdravje RS in ima uradno dovoljenje za opravljanje fizioterapevtskih storitev.

AEQ spletni programi

V svoji ambulanti za fizioterapijo se vsakodnevno srečujem z osebami, ki imajo kronične bolečine. Vzrok zanje je v večini primerov podzavestna prekomerna mišično vezivna napetost. Na dolgi rok podzavestna napetost vodi do bolečin in drugih kroničnih bolezenskih stanj.

Zato sem pripravila spletni program AEQ metode®, kjer se boste učili, kako poskrbeti za svoje zdravje.

Program nudi izkušnjo povezanosti telesa in vašega uma. Omogoča vam zmanjšanje kronične napetosti, poveča se vam lahkotnost gibanja, izboljša se vam vzorec dihanja. Še več, redno izvajanje vaj vam odstira podzavestna prepričanja in vedenjske vzorce, po katerih delujete.

Z zavestnim in usmerjenim gibanjem boste povečali nadzor nad telesom. Program je usmerjen v izboljšanje predvsem interocepcije, kar posamezniku močno izboljša sposobnost zaznavanja in sprejemanja občutkov iz telesa. Izostrili boste zaznavanje sebe in okolice, bolje znali analizirati svoje življenje in odnose z drugimi. Skozi čas boste vedno bolj čutili, kako se počutite v svojem telesu in se učili, kako biti še bolje.

Pri individualnem učenju je težje doseči večjo globino poučevanja, saj zavest posameznika ni sposobna potrebne zbranosti za količino podrobnih informacij in občutkov iz telesa. Ker je vodenje in učenje AEQ vaj v spletnem programu bolj podrobno in postopno kot pri individualnem učenju, ga po potrebi svetujem kot dopolnitev k manualni terapiji pri svojih strankah.

Spletni program ni v naprej posnet, ampak poteka v živo. Vsak dan ob isti uri vodim AEQ vajo in nekaj časa namenim razlagi in vašim vprašanjem. 

Če ste eden tistih, ki se pogosto zbuja z zaležanim vratom?

Imate polno glavo in se težko sprostite?

Imate občutek, da ste vedno bolj okorni?

Se zjutraj zbujate utrujeni?

Imate mišične krče?

Vas vse boli?

Vas telo ne uboga v taki meri, kot včasih?

Se tolažite, da je vse posledica staranja?

Verjemite, vse to ni posledica staranja ampak predvsem kronično napetih mišično vezivnih struktur.

Zaradi večjih in manjših poškodb, operativnih posegov, prisilne drže pri delu ali študiju, kroničnega stresa, skrbi, neustreznih vedenjskih vzorcev in napačnih prepričanj, se v telesu pojavi kronična mišično-vezivna napetost. Napetost se poveča predvsem v centru telesa in v predelu velikih sklepov, kot so ramena in kolki. Posledično se spremeni drža in gibanje postaja vedno bolj okorno. Preveč napete mišice se ne zmorejo sprostiti in zjutraj se zbujate utrujeni. Kronična napetost vodi v bolečino in ponavljati se vam začnejo poškodbe.

Z vodenjem AEQ vaj in skozi razlago vas bom učila um usmeriti na telo. V učenje je potrebno vložiti dovolj časa, energije in pozornosti. Zato je tudi program oblikovan na način, da ustvarjate vsakodnevno rutino. Vsakodnevna rutina izvajanja vaj ob določeni uri dodatno umiri pretirano aktiviran simpatičen živčni sistem in zmanjša mišični tonus.

Kronično podzavestno napetost mišično-vezivnih struktur lahko zmanjšate le sami in se tako izognete bolečini.

Se sprašujete kako? S povečano sposobnostjo daljšanja in krajšanja mišic. Zavesten nadzor nad sposobnostjo izvedbe selektivnega giba je možen le, če telo dobro čutimo. In obratno. Slabše se čutimo, slabši imamo nadzor nad tem, kar delamo. Govorimo o senzorno motorni amneziji. Gibanje postaja togo, okorno, trdo in neučinkovito. Pojavijo se utrujenost, mišični krči, pomanjkanje sape, občutek tesnobe, bolečine, mravljinčenje, odrevenelost in druge težave.

Za lažjo predstavo, kako program poteka, sem pripravila primer vodenja ene vaje iz programa. Tako se boste lažje odločili, ali je program primeren za vas.

Če imate bolečino, ki je povezana z akutnim vnetjem (rdečina, oteklina, topla koža), bolečino v križu, ki seva vzdolž noge in/ali mravljinčenjem, bolečino v vratu, ki seva vzdolž roke in/ali mravlinčenjem, vam udeležbe na programu ne priporočam.

V tem primeru vam svetujem, da se naročite na prvi pregled v moji ambulanti. Z manualnim pregledom ocenim stanje mišično- vezivno- nevralno- skeletnih struktur. Na osnovi pregleda se pogovoriva, kaj je za vas najbolj primerno.

Spletni program tudi ni namenjen postavljanju medicinske diagnoze, saj ne more nadomesti prvega pregleda v moji ambulanti.

Če ste v dvomih ali je program za vas primeren, mi pišite na fizioterapija.peterlin@gmail.com ali pokličite 031-799-893.

25-dnevni spletni Program za zmanjšanje kronične napetosti in stresa
(AEQ metoda®)

Kdaj: od 11.2. do 14.3. 2024
Ura: 20.00 – 21.00
Kje: Zoom on-line program

300,00 € / 1 oseba na kameri
450,00 € / 2 osebi na kameri

Želite biti pravočasno obveščeni o našem naslednjem spletnem programu? Izpolnite podatke spodaj.